Опубликовано 10th Апрель 2015 |

11 квітня

germany_deu_konclager

11 квітня за рішенням Організації Об’єднаних Націй весь світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Дорогі друзі!

Від імені Української спілки в’язнів – жертв нацизму і себе особисто щиро вітаю Вас з цією знаменною датою.

Бажаю Вам і всім Вашим родинам міцного здоров’я, сили і великої наснаги у нашій громадській діяльності, спрямованій на розбудову нашої рідної демократичної України.

Миру і злагоди в нашій країні!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


11 квітня 2015 року минає 70 років з того дня, коли в’язні концтабору Бухенвальд  піднялили інтернаціональне повстання проти гітлерівців і перемогли.

З року в рік ми, члени Української спілки в’язнів – жертв нацизму, приносимо в цей День квіти до пам’ятників загиблим в’язням у містах і селах своєї країни. Приходимо туди, де стояли страхітливі мури концтаборів «Сирецький», «Бабин Яр», «Дарницький» — всюди, де відбувалися масові злодіяння проти мирного населення України. Вшановуємо пам’ять загиблих за кордоном — у колишніх концтаборах Європи. Разом з порідненими організаціями Європи та колишнього Радянського Союзу проводимо роботу на міжнародному рівні, спрямовану на захист прав людей, які постраждали від нацизму і фашизму в 1920-1945 роки. Ми постійно займаємося великою просвітницькою  роботою з молоддю проти воєн і тоталітаризму, за мир на планеті Земля.

Метою відзначення Дня 11 квітня є збереження пам’яті про трагічні події Другої світової війни, які забрали життя мільйонів людей, знищених у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового тримання.

За роки Другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік, 5 мільйонів з них — громадяни Радянського Союзу.

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн було розташовано більше 14 тисяч концтаборів. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.

Минає час і, на жаль, серед нас залишається все менше тих людей, які пережили тортури у фашистських концтаборах, витримали випробування непосильною рабською працею у фашистській неволі.

Але страждання колишніх малолітніх в’язнів фашизму цим не обмежуються.

На нашу долю ще в довоєнні роки, в період сталінського тоталітаризму, випали жахливі випробування (Голодомор 32-33 років та репресії наших батьків у 1937-38 рр.), а в повоєнний час ми зазнали ганебних утисків з боку радянської влади, яка всіх в’язнів фашизму вважала зрадниками, і лише через 43 роки після Великої Перемоги, в 1988 році, в нас з’явилися правові підстави на захист своєї особистості як повноправних  громадян України. Однак незважаючи на недовіру і приниження з боку владних структур, наші  люди підняли з руїн і відбудували свою тяжко поранену країну, створили сім’ї, виховали достойне покоління нових громадян України, створили умови для її наукового і технічного розвитку.

Захищати наші права покликаний Закон України «Про жертви нацистських переслідувань». Сьогодні всі ми, люди дуже поважного віку, немічні та хворі, потребуємо особливої уваги. Але, на жаль, керівництво нашої держави замість того, щоб підтримати нас у цей особливо важкий для нас період, скасувало наші й без того невеличкі пільги, поставивши нас на межу вимирання. Дуже сподіваємося, що Президент, Уряд та Парламент переглянуть цю ганебну ситуацію та виправлять свою помилку.

Варто взяти до уваги й той факт, що 27 січня 2015 року в польському місті Освенцімі, під час відзначення 70-х роковин звільнення концтабору Аушвіц-Біркенау, Президент України Петро Олексійович Порошенко в безпосередньому спілкуванні зі мною особисто пообіцяв відновити всі наші мізерні пільги. На моє запитання, чи можу я доповісти про нашу розмову членам УСВЖН, Президент відповів ствердно. Про що я й поінформував членів нашої організації.

Хочеться вірити, що Гарант свого слова дотримає.

Маркіян Демидов,

Голова Української спілки
в’язнів – жертв нацизму,
Колишній в’язень
концтабору «Саласпілс»


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Фото з обласних відділень Спілки

Пошук
Розділи
Фото М.Д.Демидова3

Не стало Маркияна Дмитриевича Демидова

Сегодня из Киева пришла печальная весть – ...
ogon_svecha_33114

Голова УСВЖН Маркіян Демидов висловлює співчуття рідним та близьким з приводу смерті Омельченка Олександра Олександровича

25 листопада 2021 року пішов із життя ...

Вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Члени УСВЖН міста Києва на чолі з ...
titul-22-08-2019

З Днем Незалежності України !

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги ! Шановні ...
IMG_20210622_111133_1

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня український народ вшановує пам’ять своїх ...
c_174_v10c

З Днем Перемоги !

         У цей святковий ...
20210411-1

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги !   Сьогодні ...
1583251320-2292

Вітання з 8 березня!

Дорогі жінки !   Від імені громадської організації «Українська ...

УСВЖН — 30 років !

                                  Шановні члени УСВЖН !                               Шановні ...
t5

27 січня — Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначають ...
Останні записи