Опубликовано 6th Март 2016 |

МИСТЕЦТВО, ЩО ЗАРЯДЖАЄ ЕНЕРГІЄЮ

Біля картини Івана Марчука. Фото автора тексту

Завдяки участі в програмі «Місце зустрічі: Діалог», сприянню Громадської організації «Турбота про літніх в Україні» та фінансовій підтримці Німецького Федерального Фонду EVZ цікаві зустрічі з мистецтвом уже стали традицією для членів Дарницького в місті Києві відділення УСВЖН. Вони залюбки відвідують музеї, знайомляться з проектами актуального мистецтва, переглядають театральні вистави. У цих подіях нерідко беруть участь пов’язані із проектом школярі та вчителі київських шкіл, а також діти чи онуки ветеранів.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Під час екскурсії у Мистецькому Арсеналі. Фото автора тексту

Під час екскурсії у Мистецькому Арсеналі. Фото автора тексту

З початку нинішнього 2016 року представники УСВЖН неодноразово знайомились з найцікавішими пропозиціями одного з найсучасніших мистецьких майданчиків України – Національного музейного комплексу «Мистецький Арсенал». У січні вони відвідали ретроспективну виставку «Генотип вольності», на якій демонструвалися картини Івана Марчука, одного з найвідоміших у світі сучасних українських художників. Учасники екскурсії дізналися не лише про біографію митця, головною цінністю для якого завжди була творча свобода, але й змогли оцінити оригінальність його творчої манери, помилуватися грою світла і тіней на неперевершених пейзажах майстра, а також заглибитись в складний і неоднозначний світ його філософських образів.

Біля картини Івана Марчука. Фото автора тексту

Біля картини Івана Марчука. Фото автора тексту

Під час наступної зустрічі, яка через місяць відбулася в стінах того ж Мистецького Арсеналу представники УСВЖН разом з учнями Київської середньої школи № 289 познайомитись з масштабною ретроспективною виставкою «Неосяжне», присвяченою творчому доробку самобутньої української художниці Марії Примаченко. Фантастичний світ образів геніальної майстрині дивував, захоплював і запрошував до роздумів. Бажання проникнути в філософські пошуки художниці поглиблювала вражаюча відеоінсталяція Олександра Дірдовського, на якій загадкові, нерідко химерні образи Марії Примаченко пропливали на тлі чорно-білих фотографій найбільш драматичних подій ХХ сторіччя. Це викликало асоціації з пережитим ветеранами у роки їх неспокійного дитинства та юності.

Екскурсовод Наталя Пирогова знайомить літніх та юних учасників проекту з самобутньою творчістю Марії Примаченко. Фото автора тексту

Екскурсовод Наталя Пирогова знайомить літніх та юних учасників проекту з самобутньою творчістю Марії Примаченко. Фото автора тексту

А напередодні Міжнародного жіночого дня 8 Березня представники УСВЖН отримали справжній театральний подарунок – квитки до Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка на виставу «Едіт Піаф. Життя в кредит». Мюзикл, створений відомим українським поетом і драматургом Юрієм Рибчинським та молодою композиторкою і співачкою Вікторією Васалатій, яка виконує в спектаклі головну роль, розповідає про початок пісенної кар’єри легендарної французької співачки Едіт Піаф. Проникливі пісні, чудові голоси, цікава драматургія і прекрасна гра акторів викликали просто шквал емоцій у глядацькому залі.

Авторка музики до спектаклю Вікторія Васалатій в ролі Едіт Піаф. Фото з сайту Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Авторка музики до спектаклю Вікторія Васалатій в ролі Едіт Піаф. Фото з сайту Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Такі зустрічі з мистецтвом – справжнє свято для представників УСВЖН. Вони підвищують життєвий тонус, заряджають енергією та позитивними емоціями, додають ветеранам здоров’я та оптимізму.

Людмила Слєсарєва

Пошук
Розділи
Фото М.Д.Демидова3

Не стало Маркияна Дмитриевича Демидова

Сегодня из Киева пришла печальная весть – ...
ogon_svecha_33114

Голова УСВЖН Маркіян Демидов висловлює співчуття рідним та близьким з приводу смерті Омельченка Олександра Олександровича

25 листопада 2021 року пішов із життя ...

Вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Члени УСВЖН міста Києва на чолі з ...
titul-22-08-2019

З Днем Незалежності України !

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги ! Шановні ...
IMG_20210622_111133_1

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня український народ вшановує пам’ять своїх ...
c_174_v10c

З Днем Перемоги !

         У цей святковий ...
20210411-1

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги !   Сьогодні ...
1583251320-2292

Вітання з 8 березня!

Дорогі жінки !   Від імені громадської організації «Українська ...

УСВЖН — 30 років !

                                  Шановні члени УСВЖН !                               Шановні ...
t5

27 січня — Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначають ...
Останні записи