Опубликовано 29th Апрель 2016 |

ДІТИ ДВОХ ВОЄН

a3aas

15 квітня 2016 року в Бібліотеці сімейного читання № 160 у Дарницькому районі Києва відбувся черговий захід із циклу «Зустрічі – спомини» за проектом, який проводить УСВЖН спільно з бібліотекою та Громадською організацією «Турбота про літніх в Україні» за підтримки Федерального фонду Німеччини EVZ. Цього разу зустріч була не зовсім звичайною. Адже в ній, з однієї сторони, брали участь представники Української спілки в’язнів – жертв нацизму, яка в нинішньому році відзначає своє 25-річчя, а з іншої — семикласники Київської середньої загальноосвітньої школи № 309 – переселенці з Криму та Донбасу.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1aas
Голова УСВЖН Маркіян Дмитрович Демидов розповідає, з якими проблемами зустрічалися колишні малолітні в’язні після завершення Другої світової війни і повернення на батьківщину.

Голова УСВЖН Маркіян Дмитрович Демидов розповідає, з якими проблемами зустрічалися колишні малолітні в’язні після завершення Другої світової війни і повернення на батьківщину.

На почесному місці у центрі бібліотечного залу були виставлені книги спогадів колишніх малолітніх в’язнів фашизму, видані спілкою, а на великому екрані відображалися кадри кінохроніки та фотографії, що ілюстрували події періоду Другої світової війни, а передусім долі маленьких в’язнів гітлерівських концтаборів.
Діти – переселенці із зони АТО з непідробним інтересом вислухали розповіді голови УСВЖН М. Д. Демидова, який у дитинстві опинився в концтаборі «Саласпілс», та його заступника Б. Б. Костинського про історію заснування організації колишніх малолітніх в’язнів фашизму, з перших вуст почули спогади Анни Михайлівни Стрижкової, яка дитиною перебувала на фабриці смерті в концтаборі Аушвіц-Біркенау, Надії Іванівни Слєсарєвої та Галини Миколаївни Мартиш про їхнє сповнене трагічних подій дитинство. А Ніса Олександрівна Раднянко представила свій виступ у віршованій формі.

Семикласники – переселенці із зони АТО, які також знають, що таке бойові дії, ставили свої запитання свідкам далекої Другої світової війни.

Семикласники – переселенці із зони АТО, які також знають, що таке бойові дії, ставили свої запитання свідкам далекої Другої світової війни.

Зустріч відбувалася у форматі діалогу. Семикласники – переселенці із зони АТО, яким також довелося спізнати, що таке бойові дії, ставили свої запитання свідкам далекої Другої світової війни. Усі разом під музику пісні «Бухенвальдський набат» вшанували пам’ять жертв обох воєн.
Ця подія залишила такі враження в душах учнів, що вони поділилися ними з своїми товаришами по школі і вирішили продовжити спілкування з ветеранами в значно ширшому колі. На наступну зустріч, яка відбулася 29 квітня, напередодні Великодніх свят, завітали дівчатка і хлопчики з різних класів. Знову звучали розповіді і запитання, перед очима проходили кадри кінохроніки, лунала музика. А на завершення школярі поздоровили представників УСВЖН із світлим святом Воскресіння Христового та вручили їм чудові пасхальні подарунки. В цій зворушливій атмосфері всі побажали один одному миру, добра і Божого благословення.

Учні з 309-ї київської школи підготували чудові великодні подарунки для ветеранів.

Учні з 309-ї київської школи підготували чудові великодні подарунки для ветеранів.

Людмила Слєсарєва
фото автора

Пошук
Розділи
Фото М.Д.Демидова3

Не стало Маркияна Дмитриевича Демидова

Сегодня из Киева пришла печальная весть – ...
ogon_svecha_33114

Голова УСВЖН Маркіян Демидов висловлює співчуття рідним та близьким з приводу смерті Омельченка Олександра Олександровича

25 листопада 2021 року пішов із життя ...

Вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Члени УСВЖН міста Києва на чолі з ...
titul-22-08-2019

З Днем Незалежності України !

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги ! Шановні ...
IMG_20210622_111133_1

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня український народ вшановує пам’ять своїх ...
c_174_v10c

З Днем Перемоги !

         У цей святковий ...
20210411-1

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги !   Сьогодні ...
1583251320-2292

Вітання з 8 березня!

Дорогі жінки !   Від імені громадської організації «Українська ...

УСВЖН — 30 років !

                                  Шановні члени УСВЖН !                               Шановні ...
t5

27 січня — Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначають ...
Останні записи