Опубликовано 21st Июнь 2017 |

22 червня — День Скорботи

1-620x348

Стрижнем Другої світової  війни стала Велика Вітчизняна війна, яка поділила життя всіх людей нашої країни на два періоди — до і після війни, принесла біль втрати та страждань в кожну родину.

Україна лишилась близько 10 мільйонів чоловік.

22 червня — чорний день в історії нашої держави, бо саме в цей день фашистські загарбники  перейшли кордон і розпочали бойові дії проти Радянського Союзу і України в тому числі. Початковий період Великої Вітчизняної війни на Україні займає особливе місце в історії нашого народу. На підступах до Києва вперше в перебігу Другої світової війни наші війська зупинили швидкий рух армії Гітлера, котра до того часу підкорила десятки європейських країн. Червона армія і мешканці Києва заступили  ворогу, який  рвався в глибочінь країни. Під Києвом  план «Барбаросса»  зазнав гучного фіаско — засвідчення провалу «бліцкригу».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Героїчна оборона  Києва, яка  продовжувалась 72 дні, мала важливе військово — стратегічне значення, бо в значній мірі сприяла зриву плану «блискавичної війни». Було виграно час для евакуації на схід сотень тисяч людей, устаткування промислових підприємств, запасів сировини, продуктів та інших матеріальних та культурних цінностей. Захисники вогненного рубежу залишили місто лише за наказом Верховного Командування. На кожному кроці просування війни вермахту, їм завдавались  потужні  удари. Лише в кінці 1941 року фашистам вдалося окупувати всю Україну. Та не підкорився український народ окупантам. Широкий розмах набула повсякденна підпільна діяльність в окупованих ворогом землях та партизанський рух, який не тільки нищив фашистських зайд, але й виводив з ладу залізничні колії, підриваючи ешелони з озброєнням і технікою, що надходила з Німеччини, чи з награбованим добром, яке загарбники відправляли з України до Німеччини.

За мужність і героїзм при захисті рідної землі чотири міста України отримали звання  МІСТА — ГЕРОЯ. Це: КИЇВ, ОДЕСА, СЕВАСТОПОЛЬ і КЕРЧ.

Якщо вшанувати пам’ять кожного українця, котрий загинув на війні ХВИЛИНОЮ МОВЧАННЯ, то треба було б мовчати 7 років. Вдумайтеся, СІМЬ РОКІВ МОВЧАННЯ !

Всі народи колишнього Союзу не тільки відстояли свою незалежність і майбутнє в боротьбі з німецьким фашизмом, але і в бойовій співдружбі з союзниками, визволили Європу від  «нового фашистського порядку».

В день пам’яті і скорботи ми, жертви нацистських переслідувань, схиляємо голови перед тими, хто переміг фашистську мерзоту, хто звільнив нас від рабської праці, хто дарував нам можливість мирно жити, працювати, навчатися і бути щасливими.

 Бюро УСВЖН

Пошук
Розділи
Фото М.Д.Демидова3

Не стало Маркияна Дмитриевича Демидова

Сегодня из Киева пришла печальная весть – ...
ogon_svecha_33114

Голова УСВЖН Маркіян Демидов висловлює співчуття рідним та близьким з приводу смерті Омельченка Олександра Олександровича

25 листопада 2021 року пішов із життя ...

Вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Члени УСВЖН міста Києва на чолі з ...
titul-22-08-2019

З Днем Незалежності України !

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги ! Шановні ...
IMG_20210622_111133_1

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня український народ вшановує пам’ять своїх ...
c_174_v10c

З Днем Перемоги !

         У цей святковий ...
20210411-1

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги !   Сьогодні ...
1583251320-2292

Вітання з 8 березня!

Дорогі жінки !   Від імені громадської організації «Українська ...

УСВЖН — 30 років !

                                  Шановні члени УСВЖН !                               Шановні ...
t5

27 січня — Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначають ...
Останні записи