Опубликовано 12th Апрель 2019 |

Мітинг, присвячений Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських концтаборів у Снігурівці

IMG_5388

11 квітня в місті Снігурівка Миколаївської області відбувся мітинг, присвячений Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських концтаборів. На мітингу виступила голова громадської організації «Снігурівське відділення Української спілки в’язнів — жертв нацизму»  Наталя Олександрівна Чимбір

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Шановні снігурівчани!

         Сьогодні по всій Україні наші співвітчизники зібралися, аби вшанувати пам’ять тих, хто зазнав тяжких і жахливих випробувань у концтаборах, що є вираженням людської бездуховності, сваволі, насилля та немилосердя, Серед тих, хто примусово був приневолений до праці, й 1500 наших земляків, які були вивезені до Німеччини в роки війни. Вижили й повернулися додому менше третини цих людей.  Час, що минув із тої пори, забрав життя вже багатьох . Зараз жертв нацизму в районі лишилося близько 30 чол.

Міркуємо, що це справа давно минулих часів? Але давайте згадаємо підказки, які нам дарує світова культура. «По кому лунає дзвін?» — запитує письменник Хемінгуей у своєму відомому однойменному творі, і своїм сюжетом підводить нас до висновку: цей дзвін — по кожному з нас, бо за всі події в світі кожен із нас різною мірою відповідальний, і за радісні, і за трагічні.

Бог наділив людину потужною зброєю — мисленням і даром мовлення. Сьогодні вже мало кого доводиться переконувати, що наші думки матеріальні. Те, про що ми думаємо, саме й створює реальність навколо нас. І кожна людина на планеті вкладає свою енергію думок у спільну чашу, бо для думки немає перешкод, Вона миттєво долає будь-які відстані. Ми знаємо силу молитви — тобто, щирої думки і турботи про дітей, рідних, ближніх. Наша молитва здатна врятувати, підтримати, надихнути на любов, на мудрість, на подвиг. Нині це активно взяли на озброєння й наші політики, починаючи з найвищого президентського рівня, закликаючи  народ до Бога, а значить, до духовності в нашому житті,

Тож, давайте сьогодні отут усі разом поставимо кордон будь-яким людиноненависницьким ідеологіям та пошлемо у світ наші найсердечніші думки про людяність і доброту, прийняття світу у всьому його багатоманітті. Ми всі різні, але кожен цінний для Бога, який подарував нам усім без винятку життя для пізнання, творчості, любові, створення краси навколо себе. Давайте зробимо все можливе, щоб із нашого буденного життя навічно пішли порушення права на вільний вибір у своєму житті, Наповнимо світ терпимістю, толерантністю, взаємоповагою.

Нехай той страшний досвід жорстокого приниження людської гідності не мине дарма для кожного з нас, очистить наші серця і принесе в світ новий закон — закон ДУХОВНОСТІ, що базується на принципах природи, в якій є місце для будь-якого найменшого її творіння: рослинки, тваринки, істоти.

Вічна пам’ять нашим землякам, душі яких сьогодні, промовлять до нас: «Будьте мудрими! Будьте люблячими! І лише так станете щасливими!».

IMG_5388 20190411_085947 IMG_5378 IMG_5353

Пошук
Розділи
Фото М.Д.Демидова3

Не стало Маркияна Дмитриевича Демидова

Сегодня из Киева пришла печальная весть – ...
ogon_svecha_33114

Голова УСВЖН Маркіян Демидов висловлює співчуття рідним та близьким з приводу смерті Омельченка Олександра Олександровича

25 листопада 2021 року пішов із життя ...

Вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Члени УСВЖН міста Києва на чолі з ...
titul-22-08-2019

З Днем Незалежності України !

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги ! Шановні ...
IMG_20210622_111133_1

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня український народ вшановує пам’ять своїх ...
c_174_v10c

З Днем Перемоги !

         У цей святковий ...
20210411-1

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги !   Сьогодні ...
1583251320-2292

Вітання з 8 березня!

Дорогі жінки !   Від імені громадської організації «Українська ...

УСВЖН — 30 років !

                                  Шановні члени УСВЖН !                               Шановні ...
t5

27 січня — Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначають ...
Останні записи