Опубликовано 12th Апрель 2019 |

Зустріч членів Української спілки в’язнів-жертв нацизму із старшокласниками Київської спеціалізованої школи I-III ступенів №320 з поглибленим вивченням української мови

12 квітня 2019 року Голова Української спілки в’язнів — жертв нацизму Маркіян Дмитрович Демидов, Голова Печерського осередку Київського відділення УСВЖН Надія Василівна Мудренок та Голова Деснянського осередку Київського відділення УСВЖН Ганна Яківна Шаповалова зустрілися із старшокласниками Київської спеціалізованої школи I-III ступенів №320 з поглибленим вивченням української мови. Зустріч, що  відбулася, була приурочена до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Колишніх в’язнів фашистських концтаборів привітно зустріли біля входу в школу. Переступивши поріг школи, Маркіян Дмитрович, Надія Василівна, Ганна Яківна були приємно здивовані, побачивши в фойє школи інформаційний стенд до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів — 11 квітня. Заступник директора школи з виховної роботи Яна Олександрівна Маркова повідомила, що стенд підготовлений старшокласниками і що 11 квітня в школі були проведені години спілкування, уроки пам’яті з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

В класі гостей чекали більше 40 старшокласників.

Голова Спілки Маркіян Дмитрович Демидов, колишній малолітній в’язень концтабору «Саласпілс», ознайомив старшокласників з подіями, які відбулися 11 квітня 1945 року в Бухенвальді.

Маркіян Дмитрович розповів про свої дитячі страждання в роки Другої світової війни.

Старшокласники пройнялися  історіями Надії Василівни Мудренок та Ганни Яківни Шаповалової, тоді зовсім маленьких дівчаток, які розповіли про страшний шлях у Німеччину і життя в концтаборах.

Маркіян Дмитрович Демидов ознайомив учнів із діяльністю Української спілки в’язнів — жертв нацизму

На згадку про зустріч Маркіян Дмитрович подарував школі книги про діяльність Української спілки в’язнів — жертв нацизму та спогади колишніх в’язнів фашистських концтаборів «Пам’ять заради майбутнього», збірку творів колишніх в’язнів про страждання  народу у фашистській неволі «Відгомін страждань і поневірянь в пам’яті рабів — III Рейху» та буклет дитячих малюнків конкурсу «Дитинство та юність за колючим дротом в роки Другої світової війни».

Маркіян Дмитрович Демидов запросив старшокласників прийняти участь у всеукраїнському заході Спілки 17 квітня поточного року, який буде проводитись в рамках програми «Культура пам’яті в діалозі поколінь», щоб разом з молоддю  покласти квіти та вшанувати пам’ять про жертв нацизму в місцях розташування Дарницького, Сирецького концтаборів та біля пам’ятного знака «Пам’ять заради майбутнього» в Національному історико — меморіальному заповіднику  «Бабин Яр».  

Заступник директора школи з виховної роботи Яна Олександрівна Маркова подякувала ветеранам за зустріч і вручила їм квіти. Вчителі та учні школи запросили членів Спілки на зустріч до Дня Перемоги.

Пошук
Розділи
Фото М.Д.Демидова3

Не стало Маркияна Дмитриевича Демидова

Сегодня из Киева пришла печальная весть – ...
ogon_svecha_33114

Голова УСВЖН Маркіян Демидов висловлює співчуття рідним та близьким з приводу смерті Омельченка Олександра Олександровича

25 листопада 2021 року пішов із життя ...

Вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Члени УСВЖН міста Києва на чолі з ...
titul-22-08-2019

З Днем Незалежності України !

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги ! Шановні ...
IMG_20210622_111133_1

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня український народ вшановує пам’ять своїх ...
c_174_v10c

З Днем Перемоги !

         У цей святковий ...
20210411-1

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги !   Сьогодні ...
1583251320-2292

Вітання з 8 березня!

Дорогі жінки !   Від імені громадської організації «Українська ...

УСВЖН — 30 років !

                                  Шановні члени УСВЖН !                               Шановні ...
t5

27 січня — Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначають ...
Останні записи