Опубликовано 18th Апрель 2019 |

«Вшанування пам’яті про жертв нацизму з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів»  

17 квітня 2019 року члени УСВЖН із регіонів України, старшокласники Київської спеціалізованої школи I-III ступенів №320 з поглибленим вивченням української мови прийняли участь у заході Української спілки в’язнів — жертв нацизму  «Вшанування пам’яті про жертв нацизму з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів» у місті Києві в рамках програми «Культура пам’яті в діалозі поколінь», для реалізації якої надається фінансова підтримка у 2019 році із загального фонду Державного бюджету України.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 

Пріоритетним завданням на розв’язання якого спрямована програма «Культура пам’яті в діалозі поколінь», є відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, пов’язаних з вшануванням та увічненням пам’яті ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та політичних репресій, захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, формуванням соборності та державності, проголошенням незалежності України. Вшанування пам’яті загиблих захисників України. Пошук, ексгумація та перепоховання останків загиблих.

В заході прийняли участь жертви нацистських переслідувань із 13 областей України, міста Києва, старшокласники загальною кількістю 50 осіб.

 

В заході приймали участь директор департаменту по роботі з ветеранами війни та учасниками АТО Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Лапа Сергій Васильович, член конкурсної комісії з розгляду конкурсних пропозицій, розроблених всеукраїнськими громадськими об’єднаннями ветеранів, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2019 році   при Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Іванова Валентина Василівна.

Метою заходу є збереження пам’яті про трагічні події Другої світової війни, які забрали життя людей, що загинули у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового тримання.

Учасники заходу вшанували пам’ять жертв нацизму покладанням квітів

та Хвилиною мовчання біля пам’ятників та на могилі у місцях розташування

Дарницького та Сирецького концтаборів.

Далі члени УСВЖН із регіонів України та старшокласники вшанували пам’ять жертв нацизму покладанням квітів та Хвилиною мовчання біля пам’ятного знака «Пам’ять заради майбутнього» в Національному історико — меморіальному заповіднику «Бабин Яр».

Голова Української спілки в’язнів — жертв нацизму Маркіян Дмитрович Демидов поділився спогадами про ті страшні роки, ознайомив старшокласників із історією спорудження пам’ятного знака «Пам’ять заради майбутнього».

Багато запитань до жертв нацизму було у молодого покоління. Слухаючи відповіді на поставлені запитання, не могли стримати  сльози ні ветерани, ні молодь.

Голова Чернігівського обласного відділення УСВЖН Ніна Володимирівна Зубок прочитала вірш про маленьку дівчинку в концтаборі.

Учасники заходу також вшанували пам’ять покладанням квітів та Хвилиною мовчання біля Меморіалу пам’яті, розстріляним у «Бабиному Яру».

Дуже детально з подіями, які відбувались у ті страшні роки Другої світової війни, ознайомив учасників заходу екскурсовод Олег Віталійович Іваненко.

Відвідуючи місця поховань, місця розташування концтаборів, пам’ятних знаків, військових поховань і військових пам’ятників, молоде покоління дізнається про ті страшні роки війни, героїчні подвиги воїнів, усвідомлює та відчуває свою відповідальність перед старшим поколінням.

 

Відповідальний секретар УСВЖН

Валентина Будзінська

Пошук
Розділи
Фото М.Д.Демидова3

Не стало Маркияна Дмитриевича Демидова

Сегодня из Киева пришла печальная весть – ...
ogon_svecha_33114

Голова УСВЖН Маркіян Демидов висловлює співчуття рідним та близьким з приводу смерті Омельченка Олександра Олександровича

25 листопада 2021 року пішов із життя ...

Вшанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Члени УСВЖН міста Києва на чолі з ...
titul-22-08-2019

З Днем Незалежності України !

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги ! Шановні ...
IMG_20210622_111133_1

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня український народ вшановує пам’ять своїх ...
c_174_v10c

З Днем Перемоги !

         У цей святковий ...
20210411-1

11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Шановні побратими по долі ! Шановні колеги !   Сьогодні ...
1583251320-2292

Вітання з 8 березня!

Дорогі жінки !   Від імені громадської організації «Українська ...

УСВЖН — 30 років !

                                  Шановні члени УСВЖН !                               Шановні ...
t5

27 січня — Міжнародний день пам`яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначають ...
Останні записи